Now showing items 1-4 of 4

  • Antioxidační aktivita extraktů zeleného čaje 

    Šedý, Michal
    Tato bakalářská práce se zaměřuje na antioxidační a biologicky aktivní látky přítomné v extraktech zeleného čaje. Zelený čaj je bohatým zdrojem antioxidantů a již v minulosti byl považován za léčivý nápoj. Řada látek ...
  • Možnosti enkapsulace přírodních antioxidantů 

    Štindlová, Jitka
    Tato diplomová práce ve své teoretické části popisuje základní vlastnosti antioxidantů, především pak fenolických látek a anthokyanů, dále také přibližuje základní vlastnosti a principy vzniku volných radikálů. V teoretické ...
  • Nealkoholická piva s přídavkem bylin 

    Vyskočilová, Terezie
    Bakalářská práce se zabývá testováním vybraných bylinných příchutí do nealkoholických piv. V teoretické části jsou uvedeny způsoby výroby nealkoholického piva a zastoupení aktivních složek v bylinách. Připraveno bylo celkem ...
  • Sledování změn vybraných druhů lokálního ovoce v průběhu mražení 

    Matějková, Markéta
    V předložené diplomové práci jsou popsány nízkomolekulární antioxidanty obsažené v různých druzích ovoce. Blíže jsou specifikovány antioxidanty, biologické účinky a charakteristiky druhů studované v této diplomové práci. ...