Now showing items 1-6 of 6

  • Izolace a charakterizace oleje z kávy různého typu 

    Vašků, Barbora
    Bakalářská práce se zabývá přípravou a charakterizací kávového oleje. Použité vzorky káv se od sebe liší odrůdou, původem, metodou zpracování zrna a intenzitou pražení. Teoretická část se zaměřuje na technologii zpracování ...
  • Izolace a charakterizace přírodních antimykotických látek a možnosti jejich aplikace 

    Dvořáková, Eva
    Předložená bakalářská práce byla zaměřena na přípravu a charakterizaci produktů s obsahem přírodních antimykotických složek. V teoretické části byla shrnuta aktuální problematika zvýšeného výskytu mykóz a kvasinkovitých ...
  • Izolace aktivních látek z řas a možnosti jejich aplikace v kosmetických přípravcích 

    Nováková, Laura
    Hlavným cieľom bakalárskej práce bolo štúdium obsahu aktívnych látok a antioxidačných účinkov vypestovaných mikrorias. Porovnali sme výsledky s komerčnou riasou, ktorá je voľne dostupná na trhu. V teoretickej časti bola ...
  • Kosmetické přípravky na bázi rostlinných extraktů 

    Horváthová, Iveta
    Cílem této bakalářské práce bylo testování antimikrobiální aktivity vybraných rostlinných extraktů a jejich enkapsulované formy do liposomů. Dále byla práce zaměřena na stanovení obsahu biologicky aktivních látek, přírodních ...
  • Obsah vybraných biologicky aktivních látek ve Stévii cukerné 

    Porubčanová, Vladimíra
    Táto bakalárska práca sa zaoberá rastlinou, nazývanou stévia sladká a analýzou fenolických látok v extraktoch z nej. Teoretická časť zahŕňa botanický popis rastliny, jej chemické zloženie i vplyv na ľudské zdravie. Zaoberá ...
  • Využití extraktů z vybraných řas v kosmetice 

    Plášková, Anna
    Tato práce se zabývá přípravou extraktů z vybraných druhů řas a sinic, jejich charakterizací, testováním cytotoxicity a neposledně využitím v kosmetických výrobcích. V teoretické části byla vypracována rešerše, která se ...