Now showing items 1-7 of 7

  • Charakterizace meziproduktů a odpadních produktů vybraných kvasných výrob 

    Kilian, David
    Tato bakalářská práce byla zaměřena na charakterizaci meziproduktů a odpadních produktů vybraných kvasných výrob. Teoretická část práce se zaměřuje na použité suroviny a postup k přípravě kvasu, průběh destilace, získání ...
  • Pivovarství 

    Artýszková, Jana
    Cílem teoretické části bakalářské práce bylo prostudovat a zpracovat problematiku výroby piva se zaměřením na české podmínky a klasickou technologii. V teoretické práci byla stručně shrnuta historie tohoto průmyslového ...
  • Sledování změn chemických parametrů při výrobě vína 

    Dlapalová, Kristýna
    Tato bakalářská práce se zabývá změnami chemických parametrů vinného moštu během procesu kvašení. Byly porovnávány chemické parametry vzorku moštu s přidanou komerční kvasinkou a autochtonní kvasinkou. V teoretické části ...
  • Sledování změn chemických parametrů vinného moštu během kvasného procesu 

    Bídová, Veronika
    Tato bakalářská práce se zabývá chemickými změnami vinného moštu během fáze kvasného procesu. V úvodní teoretické části je zmíněna historie vinařství a charakteristika révy vinné. Dále je práce věnována chemickému složení ...
  • Vinný mošt a jeho změny během kvasného procesu 

    Beníčková, Romana
    Tato bakalářská práce se zabývá chemickými změnami vinného moštu v průběhu kvašení. V teoretické části je popsána historie vinařství, charakteristika révy vinné a odrůd analyzovaných v této práci. Dále je v teoretické části ...
  • Vliv pesticidů na mikroflóru vinné révy 

    Damborský, Pavel
    Tato bakalářská práce teoretického charakteru shrnuje informace o vlivu pesticidů na mikroflóru vinné révy. V úvodu je popsána obecná charakteristika pesticidů, jejich klasifikace, toxicita a stručný přehled. Dále popisuje ...
  • Základní charakteristiky vína kvašeného ze samotoku a z lisovaného moštu 

    Becková, Eliška
    Tato práce se zabývá výrobou a školením bílého a červeného vína. První část je věnována teoretickými procesy a postupy při výrobě vína, popisuje sklizeň hroznů, kvašení, školení vína, chemické složení hroznů i vína, choroby ...