Now showing items 1-8 of 8

  • Barviva červených a bílých odrůd vína 

    Peprná, Tereza
    Teoretická část bakalářské práce shrnuje informace o barvivech obsažených v červených a bílých odrůdách hroznů. V úvodu je popsáno složení jednotlivých částí plodu hroznu. Největší pozornost je věnována barvivům červených ...
  • Digitalizace řízení procesu lyofilizace 

    Richter, Mojmír
    Předkládaná práce se zabývá technologickým procesem lyofilizace. Práce je zaměřena na optimalizaci řízení teploty a tlaku během procesu.
  • Enkapsulace probiotik do výrobků pro dětskou výživu 

    Šmídová, Veronika
    Cílem této bakalářské práce byla optimalizace a vývoj probiotického doplňku stravy s atraktivním vzhledem a s obsahem aktivní složky, jako je prebiotikum nebo „superpotravina“, které mají za úkol obohatit výrobek o zdraví ...
  • Extrakce antioxidantů z bezových květů a úchova extraktu pro další možné využití 

    Krůzová, Sabina
    Tato práce se zabývá extrakcí antioxidantů z bezových květů a způsobem uchovávání získaného extraktu. Bezové květy, které vznikají při stříhání stromů jako odpadní produkt a po zpracování by mohly sloužit jako ingredience ...
  • Možnost dalšího využití bezinkových výlisků 

    Sedláčková, Lucie
    Tato diplomová práce se zabývá přípravou koncentrátu a lyofilizátu z extraktu bezových výlisků (bez černý, Sambucus nigra L.) a stanovením vybraných chemických charakteristik v těchto produktech. Teoretická část obsahuje ...
  • Nativní hyaluronan jako nosič hydrofobních molekul 

    Michalicová, Petra
    Hyaluronan je látka, kterou lze označit jako esenciální pro obratlovce. Je součástí extracelulárních matrix ve většině tkání a v některých tkáních tvoří hlavní komponentu. Kromě mechanických funkcí je také důležitá pro ...
  • Stanovení reziduálních látek z přípravy koloidních systémů na bázi biopolymerů 

    Borůvková, Tereza
    Těkavé organické látky lze izolovat a zakoncentrovat z vodného roztoku metodami, které jsou založeny na analýze rovnovážné plynné fáze, právě díky jejich těkavosti. Cílem této bakalářské práce je stanovení množství ...
  • Využití technik enkapsulace k přípravě výrobků určených pro dětskou výživu 

    Hoová, Julie
    Tato diplomová práce se zabývá použitím různých forem zvolených probiotických bakterií Lactobacillus acidophilus a Bifidobacterium breve za účelem aplikace do dětských výrobků. Teoretická část je zaměřena na popis probiotických ...