Now showing items 1-6 of 6

  • Koncentrace vybraných kovů v tradičních a bylinných čajích 

    Brlíková, Eliška
    Tato práce se zabývala stanovením koncentrací vybraných kovů v sypaných zelených, černých a bylinných čajů zakoupených v České republice a mimo ni. Všechny vzorky byly analyzovány pomocí metody ICP-OES. Většina kovů nebyla ...
  • Problematika analýzy mléka pomocí techniky ICP-OES 

    Kaňová, Veronika
    Teoretická část bakalářské práce se věnuje chemickému složení kravského mléka, popisu vybraných metod přípravy vzorku a popis používané techniky ICP-OES. Experimentální část je zaměřena na jednotlivé přípravy vzorků a ...
  • Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína 

    Orságová, Marie
    Odrůda vína Chardonnay byla sklizena na Znojemsku na viniční trati Načeratický kopec. V souvislosti s celým vinařským procesem této konkrétní odrůdy byl výzkum zaměřen na změny koncentrací minerálních látek v průběhu zrání. ...
  • Stanovení kovů v ovocných šťávách 

    Drobilová, Marcela
    Teoretická část diplomové práce se zabývá technologií výroby ovocných šťáv a charakteristikou známých odrůd bezu. Dále jsou zde shrnuty dostupné informace o výskytu a vlastnostech minerálních látek v potravinách. V praktické ...
  • Studium různých metod přípravy vzorku mléka pro analýzu mléka technikou ICP-OES 

    Kaňová, Veronika
    Teoretická část diplomové práce se věnuje chemickému složení kravského mléka, popisu vybraných metod přípravy vzorku a popisu používané techniky ICP-OES. Experimentální část je zaměřena na jednotlivé přípravy vzorků a ...
  • Vliv baristického zpracování kávy na chemické složení získaného nápoje 

    Procházková, Kristina
    Tato bakalářská práce se zabývá vlivem baristických příprav kávy na chemické složení získaného nápoje. V teoretické části se věnuje také pěstování, technologii zpracování kávy a chemickému složení kávových zrn. V rámci ...