Browsing by Subject "polycyclic aromatic hydrocarbons"
Now showing items 1-7 of 7
-
Analýza dehtu vzniklého spalováním biomasy
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu dehtu vzniklého při spalování biomasy. Vzorky dehtů byly poskytnuty Energetickým ústavem Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Jako stanovované skupiny látek byly zvoleny ... -
Detailní charakterizace pyrolýzního oleje pomocí separačních technik a hmotnostní spektrometrie
Cílem této diplomové práce je detailně charakterizovat složení pyrolýzního oleje pomocí separačních technik a hmotnostní spektrometrie. Při procesu pyrolýzy dochází k dekompozici složitých organických látek obsažených v ... -
Jehličí jako bioindikátor pro hodnocení úrovně kontaminace PAHs
Bioindikátory slouží ke sledování úrovně znečištění životního prostředí. K nejrozšířenějším bioindikátorům patří rostlinné bioindikátory, z nichž nejčastěji používanými jsou mechy, lišejníky a jehličí. Tato práce je zaměřena ... -
Kinetika fotodegradace benzo[a]pyrenu a identifikace jeho produktů
Tato diplomová práce je zaměřena na studium podmínek fotodegradace benzo[a]pyrénu (rozpouštědla s různou polaritou, zdroj světla, přítomnost antioxidantů), jednoho z hlavních kontaminantů potravin. V další části práce byl ... -
Stanovení obsahu benzo(a)pyrénu v uzených masných výrobcích s využitím moderních izolačních technik
V práci bola vyvinutá zjednodušená metóda izolácie a stanovenia PAU v údených mäsových produktoch, ktorá využíva ASE ako selektívnu extrakčnú techniku. Jej princípom je pridanie silikagelu aktivovaného počas 18 hodín pri ... -
Stanovení organických sloučenin v dehtu po spalování a zplyňování biomasy
Spalování a zplyňování biomasy patří mezi základní technologické postupy pro její energetické využití. Vedlejším produktem těchto procesů je vznik dehtu, který představuje složitou směs látek a působí negativně jak na ... -
Stanovení polycyklických aromatických uhľovodíků v potravinách
Tato bakalářská práce se věnuje problematice příčin vzniku a výskytu polycyklických aromatických uhlovodíků v potravinách. Cílem práce bylo zpracovat a porovnat izolační postupy získávání polycyklických aromatických ...