Now showing items 1-3 of 3

  • Bezpečnost probiotik používaných v potravinách 

    Balažovičová, Nikola
    V teoretickej časti práce je pozornosť zameraná na definíciu probiotík, na ich zdravotné výhody, na probiotické potraviny, na kritéria bezpečnosti probiotík, vrátane metód identifikácie probiotických baktérií. V praktickej ...
  • Obsah mléčných bakterií ve vybraných typech probiotických potravin 

    Páterová, Alena
    Probiotika jsou definována jako živé mikroorganismy, které mají po požití pozitivní vliv na zdraví člověka i zvířat. Nejznámějšími probiotiky jsou bakterie mléčného kvašení, z nichž se nejčastěji používají laktobacily a ...
  • Probiotika v potravinových výrobcích 

    Silná, Renata
    Probiotika jsou živé mikroorganismy, které mají pozitivní zdravotní účinky na konzumenta, pokud jsou přidána v adekvátním množství do potraviny. Nejznámnější probiotika jsou bakterie mléčného kvašení a kvasinka Saccharomyces ...