Now showing items 1-7 of 7

  • Analytické metody pro ověření autenticity vína 

    Flegr, Šimon
    Bakalářská práce se zabývá problematikou autenticity vína s důrazem na geografickou autenticitu původu. Teoretická část shrnuje obsah hlavních složek vína v průběhu jeho výroby, známými způsoby falšování parametrů vína, ...
  • Detekce síťových útoků pomocí statistických modelů nad netflow daty 

    Čegan, Jakub
    Diplomová práce popisuje vybrané metody detekce síťových útoků pomocí aplikace statistických modelů nad NetFlow daty. V úvodní části popisuje některé hrozby, které často postihují počítačové sítě a jsou dobře detekovatelné ...
  • Metody simulace dodávky výkonu z větrných elektráren 

    Bartošík, Tomáš
    Tématem diplomové práce je studium metod simulace dodávky z větrných elektráren. Srovnání charakterů dodávky v ČR a v zahraničí a rozbor vhodných statistických metod. Práce začíná krátkým přehledem využití větru v minulosti. ...
  • Sabermetrics - statistická analýza výkonů baseballových hráčů 

    Groman, Martin
    Tato bakalářská práce se zabývá statistickou analýzou baseballových hráčů, jejichž výkony predikujeme pomocí statistických modelů. Z matematického aparátu využijeme Markovovy řetězce, indexovou analýzu a lineární regresi. ...
  • Segmentace cévního řečiště na snímcích sítnice s využitím statistických metod 

    Šolc, Radek
    Diplomová práce se zabývá problematikou segmentace krevního řečiště ze snímku fundus kamery. Teoretická část pojednává o základních charakteristikách těchto snímku. Jsou zde probrány nynější přístupy k segmentaci krevního ...
  • Statistické modely úspěšnosti různé techniky kopů v rugby 

    Vrbacká, Kateřina
    Tato bakalářská práce se zabývá testováním statistických hypotéz a jejich praktickým využitím. Statisticky modelujeme úspěšnost kopu v rugby a zkoumat dominantní faktory (poloha míče, styl kopu, typ hráče) a jejich interakce. ...
  • Studium autenticity kávy různého geografického původu 

    Flegr, Šimon
    Diplomová práce rozebírá problematiku autenticity kávy, s důrazem na autenticitu geografického původu a její aspekty. V teoretické části je rozebrán botanický původ kávy, technologie zpracování, chemický obsah hlavních ...