Now showing items 1-4 of 4

  • Charakterizace odpadních rýžových substrátů a možnosti jejich využití mikroorganismy 

    Kapar, Jiří
    Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat vybrané cereální substráty a na základě výsledků skupinových parametrů určit nejvhodnější substrát pro využití modelovými průmyslovými mikroorganismy. Analýza celkových polyfenolů, ...
  • Potravní doplňky k podpoře snižování nadváhy 

    Krabáč, Lubomír
    Tato bakalářská práce pojednává o možnosti využití náhradních sladidel k redukci nadváhy a k léčbě cukrovky 2. typu. V experimentální části byl ověřen minimální vliv nízkoenergetického sladidla Extra-Linie od společnosti ...
  • Studium chemického složení atmosférických aerosolů 

    Gazdošová, Lucie
    Atmosférické aerosoly hrají významnou roli v mnoha atmosférických procesech (vliv na radiační rovnováhu atmosféry, pokles viditelnosti, produkce smogu, destrukce stratosférického ozonu, …). Epidemiologické studie potvrdily ...
  • Studium procesu zrání a uchovávání ovoce 

    Langová, Jiřina
    Během zrání a skladování ovoce dochází k mnoha změnám. Studovaným ovocem byla jablka čtyř odrůd: Šampion, Glostr, Golden Delicious a Idaret. U jablek bylo sledováno množství redukujících cukrů, celkové množství cukrů, ...