Now showing items 1-2 of 2

  • Sensor Systems for Detecting Dough Properties Fortified with Grape Pomace and Mealworm Powders 

    Adámek, Martin; Adámková, Anna; Mlček, Jiří; Vojáčková, Klára; Faměra, Oldřich; Búran, Martin; Hlobilová, Veronika; Bučková, Martina; Baroň, Mojmír; Sochor, Jiří (MDPI, 2020-06-24)
    The present article dealt with the fortification of plain wheat flour by the addition of grape pomace flour and mealworm larvae powder, focusing on the mineral content and selected properties of the dough. The work also ...
  • Srovnání výrob těstovin v Evropě a v Asii 

    Píšťková, Magdalena
    Práce pojednává o rozdílech ve výrobě evropských a asijských nudlí. Úvodní část je věnována pšenici jako základní surovině pro výrobu těstovin. Je zde popsána stavba a chemické složení zrna, podmínky pěstování pšenice i ...