Skládky odpadu a jejich nebezpečí z hlediska vytváření skládkového plynu.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato práce je zaměřena na skládky odpadů a skládkový plyn, který vzniká rozkladem organických látek. Je zde popsán, komunální odpad, vznik, vlastnosti, praktické využití a nebezpečí skládkového plynu. Na konci teoretické části jsou popsány meze výbušnosti a uprostřed praktické části jsou popsány nejdůležitější vlastnosti methanu a oxidu uhličitého. Na konci práce se nachází fotografie ze skládky odpadů, která se nachází v Brně – Černovicích.
This work is focused on landfills and landfill gas that is created by decomposition of organic substances. Municipal waste, its origin, properties, practical use and risks related to landfill gas are discussed. At the end of the theoretical section the limits of explosiveness are specified. The practical section deals with the most important properties of methane and carbon dioxide. A photograph of a landfill site, located in Brno – Černovice, is included in the final section.
Description
Citation
KLÍMOVÁ, Z. Skládky odpadu a jejich nebezpečí z hlediska vytváření skládkového plynu. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Krizové řízení a ochrana obyvatelstva
Comittee
doc. Ing. Jaromír Novák, CSc. (předseda) prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (člen) prof. Ing. Gustav Šafr, DrSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Zahradníček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Studentka prezentovala podstatné výsledky své diplomové práce. Následně komise vyslechla posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka se vyjádřila k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO