Výpočet energetické dostatečnosti napájení tratí DPMB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je úvodem popsána stávající situace v dané oblasti, kde budeme zlepšovat energetickou dostatečnost napájení. Je zde rozebráno vše od napájení měnírny až po samotné soupravy, které projíždí napájené úseky. Je zde poukázáno na nedostatky provozované sítě a jejich možné řešení v současné době. V druhé části je popsán vývoj těchto sítí a jejich modernizace s rozvíjejícím se městem. Následným výpočtem je ověřeno, zda byly naše úvahy správné a navržená síť bude za normálních podmínek spolehlivá a provozu schopná. Závěrečná část se zabývá ekonomickou rozvahou projektu a jeho různými alternativami. Jelikož jde při rozvoji sítí a energetických zařízení o nemalé finance při rozvoji technického zázemí a tyto investice se neprojevují ihned. Ovšem do budoucna se vyplatí a čím dříve se provedou tím měně problémů může nastat.
This paper contains an introduction that describes the current situation of the problem and its energy supply improvement. It discusses everything from power substations to trolleys which are fed through sections. There is a reference to the network operating deficiencies and possible solutions. The second part describes the development of these networks and their modernization in a growing city. It is verified by calculation if were our considerations good and proposed network will be normally reliable and capable. The final part deals with the economic balance of the project and its various alternatives. Development of energy networks and facilities cost many finance and these investments do not show immediately. Future will be paid off because as soon the changes come less problems may occur.
Description
Citation
BEDNAŘÍK, J. Výpočet energetické dostatečnosti napájení tratí DPMB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) Ing. František Vybíralík, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Gregor, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student při obhajobě práce působil jistým dojmem, otázky komisařů zodpověděl v rámci svých možností a znalostí, nejasnosti plynoucí z některých nedostatků bakalářské práce plně osvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO