Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 a její možný odraz ve výuce na základních a středních školách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tématem této bakalářské práce je Koncepce Ochrany obyvatelstva do roku 2020 a její možný odraz ve výuce na základních a středních školách. Na konci minulého století byla problematika výuky ochrany obyvatelstva na školách značně zanedbána. Proto je potřeba vytvořit funkční systém, který by umožnil kvalitní vzdělávání školní mládeže. První část práce se věnuje historii ochrany obyvatelstva, popisuje mimořádné události na území České republiky a přináší přehled příruček a pomůcek používaných při výuce. Druhá část představuje Koncepci ochrany obyvatelstva do roku 2020 a ukazuje současný stav výuky. Závěr práce je věnován návrhu systému vzdělávání.
The topic of the bachelor thesis is Conception of population protection till 2020 and its possible reflection in the teaching at the elementary and secondary schools. The issue of teaching of Population Protection was neglected at the end of the last century. Therefore it is necessary to create a functional system that would allow access for school children to a high standard education. The first part of the thesis is dedicated to the history of population protection. It also describes emergencies in the Czech Republic and contains a review of educational manuals and tools used during the education. The second part represents the Conception of population protection till 2020 and shows the current state of education. The conclusion deals with a proposal of the educational system.
Description
Citation
PAJPACHOVÁ, V. Koncepce ochrany obyvatelstva do roku 2020 a její možný odraz ve výuce na základních a středních školách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Krizové řízení a ochrana obyvatelstva
Comittee
doc. Ing. Jaromír Novák, CSc. (předseda) prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (člen) prof. Ing. Gustav Šafr, DrSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Zahradníček, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-20
Defence
Studentka prezentovala podstatné výsledky své diplomové práce. Následně komise vyslechla posudky vedoucího práce a oponenta. Studentka se vyjádřila k jednotlivým připomínkám a dotazům. Po diskuzi následovalo hodnocení závěrečné práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO