Nabíječ akumulátorů k jízdnímu kolu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Záměrem této práce je navrhnout vhodný způsob dobíjení mobilních elektronických zařízení s využitím pohybu jízdního kola. V první části bakalářské práce jsou rozebrány různé možnosti nabíjení akumulátorů na jízdním kole, popsány rozdíly mezi alternátorem a dynamem a nakonec uvedeny různé typy akumulátorů. V druhé části bakalářské práce jsou detailně popsány použité bloky, které byly použity v zapojení a důvody jejich volby. V závěrečné části jsou popsány finální parametry nabíječe.
The aim of this thesis is to suggest a suitable way of charging mobile devices by using bicycle. In the first part of bachelor thesis there are discussed various options for charging the battery on a bicycle, described differences between the alternator and dynamo, and finally the different types of batteries. The second part describes in detail used blocks that were used in the engagement and the reasons of their choice. In the last section there are described the final parameters of the charger.
Description
Citation
KUFA, J. Nabíječ akumulátorů k jízdnímu kolu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jan Vrba, CSc. (člen) prof. Ing. Vladimír Schejbal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO