Digitální osciloskop se sběrnicí USB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací hardwaru a softwaru osciloskopu k PC. Komunikace s PC probíhá pomocí USB rozhraní, ze kterého je osciloskop zároveň napájen. Osciloskop je vybaven 2 měřicími kanály s vertikálním rozlišením 12 bitů a maximální vzorkovací frekvencí 80MHz. Veškeré nastavování parametrů je prováděno pomocí programu v PC. Práce se dále zabývá způsobem zaznamenávání, synchronizací měření a posílání naměřených dat do PC a jejich následném zpracování a vyhodnocení.
The work deals with design and implementation of hardware and software oscilloscope to a PC. A communication with PC is via USB interface from which is the oscilloscope powered. The oscilloscope is equipped with 2 measuring channels with vertical resolution 12 bits and maximum sampling frequency 80MHz. Any adjustment of parameters is performed using the PC. The work also deals with manner of recording, synchronization of measurements and sending the measured data to PC and its subsequent processing and evaluation.
Description
Citation
VADINSKÝ, V. Digitální osciloskop se sběrnicí USB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Ladislav Jurišica, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen) Ing. Soňa Šedivá, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Student obhájil bakalářskou práci a úspěšně zodpověděl položené dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO