Pracoviště senzorové techniky přístupné pomocí internetového rozhraní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá řešením podpory výuky předmětu "Mikrosenzory a mikroelektromechanické systémy" prostřednictvím vzdáleně řízené laboratoře senzorové techniky. Hlavním cílem je návrh a realizace zařízení, které komunikuje s počítačem a které je možné ovládat přes Internet. Práce popisuje postupy při návrhu, realizaci a optimalizaci zařízení. Dále popisuje vytvořené programové vybavení zařízení a realizovaný internetový systém, přes který je zařízení ovládáno.
This bachelor’s thesis deals with the support of teaching the course "Microsensors and microelectromechanical systems" by the means of remotely controlled sensor technique laboratory. Design and realization of a device, which communicates with computer and which can be controlled via internet, are the main aims of this work. This thesis describes the process of designing, realization and optimalization of already designed preparation adjustment. It also describes created software of a device and programme of a web client.
Description
Citation
CIESLAR, J. Pracoviště senzorové techniky přístupné pomocí internetového rozhraní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Kuchta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Kubelka (člen) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Student Jakub Cieslar seznámil komisi se svoji bakalařskou prací na téma: Pracoviště senzorové techniky přístupné pomocí internetového rozhraní. Dále odpověděl na otázky oponenta - 1.) Uveďte možnost řešení pracoviště bez nutnosti použití stolního počítače a stručně zhodnoťte klady a zápory tohoto řešení. 2.) Vysvětlete princip Bootloaderu v procesoru ATMEL a jeho výhodu oproti ISP. 3.) Z uvedeného schématu řídícího modulu na obr. 7 není jasná činnost tranzistoru T1 a T2. Na obr. 8 není jasná funkce diody D28 a pojistky za usměrňovačem. Na závěr došlo k všeobecné rozpravě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO