Informační systém pro správu bezdrátové sítě s využitím routerboardu MikroTik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem webového informačního systému pro správu klientů bezdrátové sítě s využitím routerboardu MikroTik. Jedná se o informační systém, prostřednictvím kterého bude mít poskytovatel internetového připojení trvalý přehled o všech klientech své sítě a zároveň bude moci prostřednictvím systému ovlivňovat parametry nastavení síťových prvků na platformě MikroTik. Kromě toho má možnost monitorovat stav signálu jednotlivých klientů či možnost sledovat množství přenesených dat klienty. Práce je rozdělena na dvě části, první část se převážně věnuje popisu co je to vlastně informační systém, použitým platformám, zařízením, konfigurací serveru a služeb spuštěných na tomto serveru. Druhá část je již plně věnovaná analýze zabezpečení aplikace, případům užití, návrhu databázového schématu a funkčním formulářům. Největší důraz byl kladen v této části na možnosti propojení routerboardu s OS MikroTik s webovým serverem a vlastní otestování aplikace v reálném provozu.
The master`s thesis deals with a concept of a web information system, designed to manage clients of a wireless network based on Mikrotik routerboards. The system allows the internet provider to have a great survey over all clients of the wireless network and to manage the settings of Mikrotik based network hardware. Furthermore, it offers an ability of signal strength monitoring and data accounting. The thesis has been split into two sections. The first one describes the information system as such, used platforms, equipment, running services and server configuration. The second section is fully focused on the analysis of the application security, database schema design and functional forms. The strongest emphasis has been put to the conjunction of the Mikrotik OS based routerboards with a web server and to the testing in a real environment.
Description
Citation
HROMÁDKO, P. Informační systém pro správu bezdrátové sítě s využitím routerboardu MikroTik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Popište rozdíly mezi hashovacími funkcemi MD5 a SHA-1 a který z těchto mechanizmů je bezpečnější?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO