Softwarová podpora návrhu elektronického zabezpečovacího systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se věnuje realizaci softwarové podpory návrhu elektronického zabezpečovacího systému EZS pro stupně zabezpečení 1 a 2 založené na webových technologiích. Bylo vytvořeno intuitivní grafické a interaktivní rozhraní, které umožní vytvořit kvalitní návrh EZS i laikům. Nejdříve jsou v práci popsány normy a legislativy v České republice, podle kterých se návrh EZS musí řídit. V teoretické části jsou podrobně popsány vlastnosti EZS a jeho komponent, princip správného fungování, zásady instalace, výhody a nevýhody použití, jednotlivé kroky návrhu EZS a navržená metodika návrhu pro stupeň zabezpečení 1 a 2. V praktické části jsou popsány použité technologie pro realizaci práce, struktura vytvořené webové stránky a jednotlivé kroky praktického návrhu EZS, tak jak je uvidí uživatel při vytváření. Výsledkem práce je webová stránka, která je rozdělena na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou uvedeny všeobecné informace o architektuře EZS, návrhu EZS a vytvořené metodice pro návrh EZS pro stupeň zabezpečení 1 a 2. V praktické části si uživatel na základě získaných informací a za pomocí nápovědy vytvoří kvalitní návrh EZS tak, aby splňoval všechny podmínky pro spolehlivé fungování v provozu.
This thesis deals with implementation of software support of alarm system design for security levels 1 and 2 based on web technologies. It was created intuitive and interactive graphical interface that allows to create high-quality alarm system design even for laymen. First of all the paper deals with standards and jurisdictions in the Czech Republic, according to which the alarm system design must be followed. In theoretical part there are described in detail characteristics of alarm systems and its components, proper functioning principles, installation principle, advantages and disadvantages of use, individual steps of alarm system design and proposed methodology of alarm system design for security level 1 and 2. In practical part there are described the technologies used for the implementation of this paper, structure of created webpage and detailed steps of alarm system design, as seen by user during creating. The result of this paper is a webpage, which is divided into two parts: theoretical and practical. The theoretical part provides information about the alarm system architecture, alarm system design and established methodology for the alarm system design for security level 1 and 2. In the practical part the user, on the basis of gained information and interactive help, can create high-quality alarm system design that meets all the conditions for reliable function in real traffic.
Description
Citation
VYMAZAL, M. Softwarová podpora návrhu elektronického zabezpečovacího systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Popište útoky na PIR. Popište Dopplerův jev.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO