Hotspotový systém pro více operátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem a realizací hotspotového systému pro více operátorů, řeší problematiku QoS, účtování přenesených dat a distribuci služeb společným bezdrátovým rozhraním. Teoretická část práce je zaměřena na výběr vhodné technologie a objasnění legislativy, která s provozováním hotspotové sítě souvisí. Praktická část řeší volbu hardwaru, vlastní návrh a realizaci experimentální sítě. Na závěr jsou testovány přenosové parametry a funkčnost sítě.
Master’s thesis deals with the design and realization of a hotspot system for more Operators, it solves problems of QoS, billing of transferred data and distribution of services via a common wireless interface. The theoretic part is oriented to the selection of a suitable technology and explanation of a legislation, which relates to an activity of the hotspot‘s network. The practical part solves the choice of hardware, design and realization of the experimental network. In conclusion are tested transit parameters of the network and its functionality.
Description
Citation
STRMISKA, R. Hotspotový systém pro více operátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Jakou autentizační metodu jste použil pro RADIUS? Existují možnosti praktické implementace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO