Vzdálený sběr dat s pomocí GSM modemů na bázi platformy Open AT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vzdáleným sběrem dat pomocí GSM modemů s podporou platformy Open AT. Výsledkem práce je realizovaný modul, který slouží jako převodník teploty na kmitočet. Tento modul je propojen s programovatelným GSM/GPRS modemem Wavecom Fastrack M1306B a společně jsou určeny k měření teploty od 0 do 40 °C. S podporou platformy Open AT a programovacího jazyka C byly vytvořeny dvě aplikace. První aplikace naměřenou teplotu společně s datem a časem měření posílá na vzdálený FTP server přes GPRS prostřednictvím GSM sítě. Výsledky měření jsou zobrazovány na webové stránce ve formě tabulky a grafu. Druhá aplikace slouží k posílání naměřené teploty ve formě SMS zprávy jako odpověď na zprávu příchozí.
This bachelor's thesis deals with remote data acquisition with the assistance of GSM modems based on Open AT platform. The result of thesis is the realized module which servers as a converter temperature to frequency. This module is connected with Wavecom Fastrack M1306B programmable GSM/GPRS modem. They are intended for temperature measurement from 0 to 40 °C together. With the assistance Open AT platform and C programming language were created two applications. The first application sends data as temperature, date and time on remote FTP server via GSM network as GPRS data. The results of measurement are displayed on website in form of the table and graph. The second application sends a temperature measurement data via SMS message as reply to SMS message.
Description
Citation
OTOUPALÍK, P. Vzdálený sběr dat s pomocí GSM modemů na bázi platformy Open AT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Daněček, Ph.D. (člen) Ing. Filip Buršík (člen) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zezula, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Jaký druh datového spojení je využit při tzv. GSM módu? Kde se nachází čidlo teploty? Ovlivňuje teplota modemu měření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO