Návrh napájecího zdroje s více výstupy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je návrh spínaného napájecího zdroje s více výstupy pro telefonní účastnický modul. Tento modul se skládá ze dvou částí. První částí je řídicí modul obsahující procesor a pomocné obvody, který vyžaduje napětí +3,3 V a +5 V. Druhým modulem je deska do které jsou zasunuty karty, které obsahují budiče telefonních linek a tato deska vyžaduje napětí -24 V a -75 V. Bakalářská práce obsahuje stručný popis základních druhů měničů používaných ve spínaných napájecích zdrojích, dále samotný návrh zdroje pro telefonní účastnický modul společně s návrhem desky plošných spojů a také alternativní řešení zdroje s použitím komerčních výrobků dostupných na českém trhu. Výsledné schéma zapojení napájecího zdroje včetně návrhu desky plošných spojů se nachází v příloze na konci práce.
The main objective of this work is a design of supply power source with several outputs for a telephone subscriber module. This module consists of two parts. First one is a control block containing a processor and auxiliary circuits, which requires voltage +3.3 V and +5 V. The second part is a board with cards, which provides dual telephone line feeding each and the board requires voltage in the -24 and -75 V. Bachelor's thesis contains a brief description of the basic types of convertors used in switched power sources, then the design of required power supply for the subscriber module together with the draft printed circuits and also the alternative power sources based on commercial products available on the Czech market. The resulting electrical scheme of power supply, including the printed circuits board schemes are presented in the Annex of the thesis.
Description
Citation
LAČNÝ, R. Návrh napájecího zdroje s více výstupy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Andrej Lúč, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Pavelka (člen) Ing. Vojtěch Stejskal, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Cvrk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
- jakým způsobem byly počítány transformátory a kde byly realizovány? - byla měřena účinnost zdroje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO