LED světlo s nastavitelným spektrem vyzařování pro chovatelské a pěstitelské účely.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem mé diplomové práce je návrh systému LED osvětlení pro chovatelské a pěstitelské účely jako náhrady za klasické vysokotlaké sodíkové výbojky a ostatní zdroje světla používané v současnosti. Celý systém osvětlení může být ovládán lokálně pomocí tlačítek nebo vzdáleně přes webové rozhraní za použití ethernetového rozhraní. LED diody jsou napájeny pomocí pěti kanálového step-down měniče s proudovou zpětnou vazbou. Měnič je řízen z mikrokontroléru pomocí pulzně šířkové modulace.
The aim of my master’s thesis is the design of the LED lighting system for breeding and growing purposes as replacement for the classical high-pressure sodium lamps and other sources of light used today. The whole system can be controlled locally by buttons or remotely by web server using Ethernet interface. LEDs are powered by five-channel step-down converter with current feedback. Converters are controlled by pulse width modulation generated by microcontroller.
Description
Citation
SATORA, O. LED světlo s nastavitelným spektrem vyzařování pro chovatelské a pěstitelské účely. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce (LED světlo s nastavitelným spektrem vyzařování pro chovatelské a pěstitelské účely). Následně odpovídá na dotazy oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO