Regulace buzení synchronního generátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Hlavním zaměřením práce je návrh optimální varianty rekonstrukce budící soupravy synchronního generátoru malé vodní elektrárny s ohledem na ekonomickou a technickou náročnost. Popis problematiky buzení synchronních generátorů, možné technické řešení rekonstrukce budících souprav a jejich řízení.
The main focus of the work is to create the optimal design of the reconstruction of synchronous generator excitation system of small hydro power plants with regard to the economical and technical performance, description of synchronous generator excitation, possible technical solutions to the reconstruction of excitation systems and their driving.
Description
Citation
HORNÍK, V. Regulace buzení synchronního generátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radek Stupka (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Lapčík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-16
Defence
Práce má velmi dobrou odbornou úroveň, student pracoval samostatně a iniciativně, provedl i praktickou realizaci a její vyzkoušení v praxi. Prezentace je přehledná, srozumitelná a na vysoké odborné úrovni. Položené otázky byly vpořádku zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO