Pracoviště pro měření náhradního schématu fotovoltaických článků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce se zabývá problematikou solárních článků. Popisuje princip získávání elektrické energie z energie světelné, činnost samotných solárních článků, stanovuje náhradní linearizovaný model PN přechodu a nastiňuje možnosti měření tohoto modelu. Je doplněna ukázkou praktických měření a zpracováním a vyhodnocením naměřených výsledků.
The subject of this diploma thesis is to analyse solar cells, demonstrate linearized model of PN junction and show basic techniques of measurement of this model. Solar cells measurement and acquired results are also presented.
Description
Citation
KLEIN, R. Pracoviště pro měření náhradního schématu fotovoltaických článků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Zaplatílek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Jak by jste definoval fill factor a vysvětlete jeho vztah k účinnosti celého solárního článku? Jaké jste použil převodníky? Jaký je rozdíl mezi vadou a poruchou? Nakreslete VA charakteristiky osvětlené a neosvětlené fotodiody. Vysvětlete tvrzení VA charakteristika jako zatěžovací křivka.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO