Zařízení pro ovládání mikroposuvu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou ovládání mikroposuvu. Jejím cílem je jednak navrhnout zařízení, které bude s nastavitelnou rychlostí posuvu a velikostí kroku ovládat 3D piezoposuv. A dále vytvořit program pro osobní počítač, který bude přenášet do zařízení uživatelem definovaný profil posuvu. Praktická část práce popisuje konkrétní realizaci zařízení založenou na mikrokontroleru Microchip 18F4550.
This thesis deals with control of a micropositioning device. Aim of this study was to design a device that will control the piezzo-shift in three dimensions with adjustable speed and step-size. A further goal was to create a software for which allow to employ a user-defined shift profile to control the device. Actual construction of the device, based on a microcontroler Microchip 18F4550, is described in the practical section of the work.
Description
Citation
CHMELÍK, J. Zařízení pro ovládání mikroposuvu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Sajdl, Ph.D. (člen) Ing Antonín Rek, CSc (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Student seznámil komisi se svou diplomovou prací. Student se v diskusi vyjadřoval na pobídky komise k možné aplikaci daného zařízení v praxi. Dále se diskuse týkala kroku zařízení a odchylkám jednotlivých kroků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO