Dekodér pro systém detekce klíčových slov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce seznamuje čtenáře se základními vlastnostmi rozpoznávání lidské řeči, popisuje systémy pro detekci klíčových slov a blíže se věnuje návrhu jednotlivých bloků dekodéru rozdělených do tří kapitol. První z nich popisuje operace, které jsou se signálem prováděny před rozdělením na rámce, i samotnou segmentaci. Druhá kapitola popisuje výpočet krátkodobé energie, počtu průchodů nulou a výpočet autokorelačních, predikčních a Melovských kepstrálních koeficientů. Třetí kapitola, která se zabývá návrhem bloku dekodéru, popisuje rozpoznávání pomocí metody dynamického borcení času a metody založené na skrytých Markovových modelech. V závěrečné části práce je popsán návrh dekodérů pracujících s plynulou řeči a návrh jednoduchého dekodéru pracujícího s izolovanými slovy, který je na základě předcházejících kapitol sestrojen a otestován.
The essay presents the basic characteristics of human speech recognition, describes systems for the detection of key words and further deals with the proposal of each decoder blocks divided into three chapters. The first one describes the operations that are performed before the signal distribution of the framework and the segmentation. The second chapter describes the calculation of short-term energy, the number of zero passes and self-correlative, prediction and Mel-frequency cepstral coefficients. The third chapter, which describes the design of the block decoder, describes the method of dynamic time destruction and the method based on hidden Markov model. The final part of the essay describes decoders working with a speech and a proposal for a simple decoder working with isolated words, which was based issued and tested based on the preceding chapters.
Description
Citation
KROTKÝ, J. Dekodér pro systém detekce klíčových slov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Václav Pfeifer, Ph.D. (člen) Ing. Michal Skořepa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Jaký jste použil algoritmus při porovnávání řečových vzorků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO