Video na vyžádání v JavaME

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na vytvoření systému pro přehrávání videa na vyžádání. Jsou rozebírány technologie, které se používají při tvorbě aplikací pro mobilní zařízení. Také jsou uvedeny dnes nejpoužívanější kodeky v mobilních zařízeních. Jsou zmíněny standardy, normy, principy a doporučení pro přenos multimédií přes síť v reálném čase. Dále jsou popsány technologie, které je vhodné použít na serverové straně pro funkčnost navrženého systému. Závěrem práce je vypracování funkčního vzorku celého systému a popis funkčnosti tohoto systému.
The master’s thesis deals with creation of system that provides video on demand. Technologies which are used to creation mobile application are analyzed. There are also mentioned today's most used codecs in the mobile devices. There are described standards, norms, principles and recommendations for transfer multimedia data on network in real time. Technologies which are appropriate for functionality of system on server side are described. The output of the work is an operational sample of whole system and description of functionality of this system.
Description
Citation
OBDRŽÁLEK, P. Video na vyžádání v JavaME [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Jak je v systému řešena tarifikace za provozované služby?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO