Materiály na bázi pěnového skla z druhotných surovin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V rámci teoretické části diplomové práce jsou uvedeny základní poznatky o skle (suroviny, postup výroby, stručný přehled výrobků ze skla pro stavebnictví) a rovněž zmíněny statistiky týkající se produkce odpadů, a to primárně s důrazem na nejrůznější typy odpadních skel. Následující statě diplomové práce jsou zaměřeny na některé technologie zpracování odpadního skla. Dále jsou shrnuty různé výzkumy týkajících se aplikace odpadního, případně recyklovaného, skla při výrobě stavebních materiálů. V návaznosti na teoretickou část byly v praktické části diplomové práce navrženy vhodné druhotné suroviny, které byly využity k přípravě materiálů na bázi tepelně upravené napěněné skloviny. V praktické části této diplomové práce byl taktéž proveden soubor experimentů a analýz včetně patřičného vyhodnocení a vyvození závěrů jednak z hlediska navržených alternativních plniv a dále pak z nich vyrobených materiálů.
In the theoretical part of diploma thesis basic knowledge about glass are given (materials, production process, a brief overview of glass products for construction industry) and statistics of waste production, primarily with an emphasis on various types of waste glasses were also mentioned. The following chapters of the thesis are focused on waste glass processing technologies. Various studies about the application of waste or recycled glass in manufacturing of building materials are summarized. In the practical part of diploma thesis were suggested appropriate secondary raw materials that were used to prepare materials based on thermally modified glass foam. In the practical part of the thesis was carried out a set of experiments and analysis, including evaluation in terms of the proposed alternative fillers and materials made of them.
Description
Citation
HONS, O. Materiály na bázi pěnového skla z druhotných surovin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2012-01-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO