Nové směry v oblasti asfaltových koberců mastixových

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Referee
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se skládá ze dvou částí. První část je zaměřená na stanovení protismykových vlastností na zkušebním úseku na ulici Vídeňská. Protismykové vlastnosti budou zjišťovány pomocí kyvadla a současně se stanoví makrotextura. Mikrotextura se změří pomocí odměrné metody. V druhé části se snažíme získat první zkušenosti s návrhem a zkoušením nízkohlučných asfaltových koberců mastixových. Stanovujeme jejich základní vlastnosti a současně je porovnáváme se standardním asfaltovým kobercem mastixovým. Pro porovnání jsou použity dva různé druhy asfaltových pojiv. Srovnávána je odolnost vůči účinkům vody, odolnost proti tvorbě trvalých deformací, a moduly tuhosti.
The work consists of two parts. The first part is focused on the determination of an anti-skid properties of the test section on Vídenská street. The anti-skid properties will be measured using a pendulum tester and macrotexture will be set at the same time. Microtexture will be measured using a volumetric patch technique. In the second part we will try to gain an initial experience with design and testing of a low noise stone mastic asphalt. We will set basic characteristics and at the same time compare with a standard stone mastic asphalt. For the comparison two various bituminous binders are used. The water sensitivity, resistance against rutting and stiffness moduli are compared.
Description
Citation
PFEIFEROVÁ, M. Nové směry v oblasti asfaltových koberců mastixových [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO