Výukový video kodek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Prvním cílem diplomové práce je prostudování základních principů komprimace obrazových signálů. Seznámení se s technikami používanými pro redukci zbytečnosti a nadbytečnosti v obrazovém signálu. Druhým cílem je, na základě těchto informací, realizovat jednotlivé komprimační nástroje v programovém prostředí Matlab a sestavit tak jednoduchý model video kodeku. Diplomová práce obsahuje popis realizace tří základních komprimačních bloků a sice - kódování uvnitř snímku, mezisnímkové kódování a kódování s proměnnou délkou slova - podle standardu MPEG-2.
The first goal of diploma thesis is to study the basic principles of video signal compression. Introduction to techniques used to reduce irrelevancy and redundancy in the video signal. The second goal is, on the basis of information about compression tools, implement the individual compression tools in the programming environment of Matlab and assemble simple model of the video codec. Diploma thesis contains a description of the three basic blocks, namely - interframe coding, intraframe coding and coding with variable length word - according the standard MPEG-2.
Description
Citation
DVOŘÁK, M. Výukový video kodek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (místopředseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) Ing. Jan Šimša, CSc. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO