Širokopásmová sinusová anténa s dvojí polarizací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá širokopásmovou sinusovou anténou, pracující na frekvenci 1 až 6 G Hz. Jsou zde uvedeny parametry této antény, které mění její fyzické rozměry. Struktura antény je planární a proto přizpůsobení je také navrženo v podobě mikropáskového vedení, kdy je potřeba přechodu z nesymetrického vedení k symetrickému pomocí tzv. balunů. Dále k těmto balunům je navržen impedanční transformátor pro impedanční přizpůsobení antény. Jsou zde také popsány jednotlivé typy transformátorů.
This paper deals with sinuous broadband antenna, witch operating frequency 1 to 6 GHz. The antenna parameters, which change their physical dimension were shown in this paper. Antenna structure is planar and feeding network line have to be planar too. There are different ways to describe and construct from unbalanced to balanced line by baluns. There are also design impedance transform to match antenna in this paper. The simulation and measured results are showen the antenna has wideband character.
Description
Citation
HALODA, J. Širokopásmová sinusová anténa s dvojí polarizací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Milan Sigmund, CSc. (předseda) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce (Širokopásmová sinusová anténa s dvojí polarizací). Následně odpovídá na dotazy oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO