Vliv stáří a skladování na výstupní odezvu amperometrických senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá vlivem stárnutí a skladování na výstupní odezvu amperometrických senzorů vyrobených tlustovrstvou technologii. Po úvodních kapitolách v nichž jsou popsány vlivy působící na výstupní odezvu senzoru, obecně popsána technologie tlustých vrstev a elektrochemické metody analýzy následuje vždy přehled a vlastní výsledky experimentu. Jsou zveřejněny naměřené hodnoty a je vyvozen závěr o používání tlustovrstvých elektrochemických senzorů.
This project solve problematic of ageing and storing influence on ameprometric sensors produced with thick film technology and their output response. There are decribed aspects that affect the respons, overview of electrochemical analyze, description of thick film technology and results of measurememt. They are published measured data and concluded the use of thick layer electrochemical sensors.
Description
Citation
KOVAŘÍK, L. Vliv stáří a skladování na výstupní odezvu amperometrických senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen)
Date of acceptance
2009-06-11
Defence
Student Lukáš Kovařík seznámil komisi se svoji bakalařskou prací na téma: Vliv stáří a skladování na výstupní odezvu amperometrických senzorů. Student odpověděl na otázky oponenta - 1. Proč byla zvolena metoda aproximace přímkou s posuvem (ax + b) 2. Existují nějaké normy pro vyhodnocování stárnutí senzorů ? 3. Jaký vliv má relativní vlhkost prostředí na stárnutí senzorů ? Dále došlo k veřejné rozpravě na dané téma.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO