Emulátor signálu navigačního systému GPS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá principem satelitní navigace. Přibližuje problematiku určení polohy a nadmořské výšky na povrchu Země. Obsahuje rozbor navigačních zpráv a způsob zpracování navigačních signálů v GPS přijímačích. Dále jsou popsány návrh a realizace emulátoru navigačního signálu systému GPS v prostředí Matlab. Ten slouží ke generování kompletních navigačních zpráv, které je možné vysílat pomocí univerzálního softwarového rádia. V poslední části práce je proveden rozbor těchto signálů zachycených pomocí druhého softwarového rádia.
Thesis is adressed to the principals of a satellite navigation. It is focused on a determination of a longitude, latitude and altitude of a single point on the surface of the Earth. It contains analysis of navigation messages and a manner of processing of navigation signals in GPS receivers. Realization of an emulator of the navigation signal of GPS system in Matlab is also described. The purpose of this emulator is a generation of navigation messages, which could be transmitted by universal software radio. The last part of thesis contains the analysis of these signals, which were captured by second software radio.
Description
Citation
HOFMAN, J. Emulátor signálu navigačního systému GPS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (místopředseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) Ing. Václav Michálek, CSc. (člen) Ing. Jan Šimša, CSc. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO