Soustružení a frézování v softwaru EdgeCAM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce řeší problematiku obrábění v CAD/CAM softwaru Edgecam. Zaměřuje se na vypracování vzorového postupu pro soustružení a frézování součástí.
Bachelor's thesis deals with working in CAD / CAM Edgecam software. It aims to develop a model process for turning and milling parts.
Description
Citation
BOŘECKÝ, J. Soustružení a frézování v softwaru EdgeCAM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) Ing. Petr Kužela, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Milan Janský (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Lze dále pracovat s výstupy simulace? 2. Uveďte dokončovací strategie a jejich praktické příklady. 3. Co je to postprocesor? Jeho struktura, účel, odlišnosti pro různé řídicí systémy a stroje. 4. Jak byste aplikoval dohrubování nebo zbytkové obrábění v prostředí Edgecam? 5. Co rozmíte pod pojmem obyčejná fréza čelní? 6. Jaké očekáváte parametry struktury obrobeného povrchu po dokončování? 7. Jaké řezné rychlosti a posvy musíte nastavit, abychom mohli očekávat uvedené parametry pro dokončení? 8. Proč byl volen software Edgecam? 9. Byla věnována pozornost přípravě polotovaru? (Nějaký výpočet?) 10. Do jaké hloubky byla provedena volba řezných nástrojů? 11. Jak umožnuje software Edgecam volit materiály obrobků? 12. Co u označení materiálu znamená označení HB?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO