Aplikace průmyslových robotů v oblasti svařování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce vypracovaná v rámci studia na Fakultě strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně pojednává o aplikacích průmyslových robotů ve svařování. Je rozdělena do tří základních částí. V první je uvedena klasifikace a třídění průmyslových robotů a manipulátorů dle několika kriterií. Následující část je zaměřena na současnost nasazení průmyslových robotů a manipulátorů v průmyslu, přičemž nejvýznamnější odvětví průmyslu z hlediska jejich uplatnění jsou popsána podrobněji. Třetí a závěrečná část pojednává jednak o technologiích svařování používaných v robotizovaném svařování, podává přehled robotizovaných technologických pracovišť pro svařování včetně jejich popisu a uvádí příklady užití těchto pracovišť v průmyslu.
This Bachelor’s thesis, which was written during my studies at the Faculty of Mechanical Engineering, Brno University of Technology, investigates Industrial robot application in area welding technology and is divided into three main parts. In the first is the classification and sorting of industrial robots and manipulators according to different criteria explored. The next part concentrates on industrial robots and manipulators used in current industry and informs of the most important industries for industrial robots. The third and final part deals with welding technologies that are used in robot welding applications, presents a survey on compact welding systems including their description and gives us examples of these cells used at present time.
Description
Citation
KOZUBÍK, J. Aplikace průmyslových robotů v oblasti svařování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (předseda) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (člen) Ing. Bronislav Foller, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Bělohoubek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO