Návrh technologie výroby součásti "Řetězové kolo"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je navržení vhodné technologie výroby pro součást řetězové kolo z materiálu 11 500, které je určeno pro malý lehký motocykl o objemu do 50 cm3 a je nyní ve stádiu prototypu. Práce je zaměřena především na technologii přesného stříhání s nátlačnou hranou, jenž také byla vybrána jako technologie výrobní. Součástí práce je potřebná literární studie, výpočtová a výkresová dokumentace a také technicko – ekonomické zhodnocení. Na závěr práce jsou uvedeny přílohy a všechny zdroje, ze kterých jsem čerpal.
The main aim of this thesis is proposing of acceptable technology with manufacture for a part of chain sprocket of the material 11 500, which is designated for a small light motorcycle with a cubature at most 50 cm. It is the prototype, now. The work is specialized on a technology of precision cutting with a pressure edge, at first. This is use for a technology. The component of this work is needed the literary study, calculating and drawing documentation and technical – economic valuation. Et the end of this work, you can see all attachments and all sources, which I used for this work.
Description
Citation
HALUŠKA, L. Návrh technologie výroby součásti "Řetězové kolo" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student seznámil komisi s výsledky diplomové práce. Student odpověděl na otázky oponenta. Otázky komise: 1. Jaký je napjatostní stav pod střižnou hranou? 2. Je možné, aby házivost byla 0,194? 3. V jakém stavu bude daný materiál plechu? 4. Proč jsou voleny sloupky s kuličkovým vedením? 5. Musí se vystřižená součást ještě dodatečně obrábět?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO