Proudění vzduchu v kabině osobního automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci jsou popsány způsoby přívodu vzduchu do kabiny automobilu. Přívod vzduchu do kabiny se využívá především k větrání, ale také k vytápění nebo k chlazení prostoru v automobilu. Objasněním tohoto jevu se zabývá přiložená práce, v níž je uveden mj. princip proudění vzduchu v automobilu, různé druhy topných a klimatizačních systémů. Součástí bakalářské práce je také praktická část, ve které byl sledován průběh teploty a rychlosti proudění v kabině automobilu.
This bachelor thesis deals with hearting, air-conditioning, air distribution and airflow in a cabin of a passenger car. Ventilation of the cabin is needed for acceptable level of indoor air quality. The air supplied into the cabin is conditioned by heating or air conditioning system in order to achieve an appropriate level of thermal comfort of the passengers. Various arrangements of automotive heating and air-conditioning systems are described in the thesis. The thesis also includes the description and results of a set of measurements of air temperatures and air velocities inside of a passenger car cabin.
Description
Citation
BĚLKA, M. Proudění vzduchu v kabině osobního automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Jak se stanoví a za jakých podmínek dochází ke kondenzaci? Které měřené veličiny slouží k regulaci teploty v interiéru? Jak se změní stupeň obtěžování průvanem v případě chlazení automobilu? Mělo být měření dat zpracováno pro další využití?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO