Světelné zdroje v extrémních provozních podmínkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je informovat o tom, jak se mohou různé vnější vlivy působící na světelné zdroje projevit na změně jejich provozních parametrů. V první části je uvedeno rozdělení světelných zdrojů z hlediska principu jejich činnosti a dále základní parametry a vlastnosti jednotlivých typů světelných zdrojů. V další části jsou rozebrány jednotlivé vlivy působící na světelné zdroje (změny napětí, teploty, provozní polohy), jejich možné působení na různé typy světelných zdrojů a předpokládaný důsledek na změnu provozních parametrů. Dále jsou uvedeny možné postupy pro praktické měření na světelných zdrojích za extrémních podmínek a výsledky měření na vybraných světelných zdrojích. Poslední část práce se zabývá návrhem opatření pro snížení dopadu extrémních podmínek na provoz světelných zdrojů.
The purpose of this work is to inform about how various external influences can affect the operational characteristics of light sources. In the first part of the work, the light sources are categorized based on their principle of operation and the basic parameters and properties of different light source types are listed. Then the individual influences (voltage changes, temperature, operational position) and their possible effect on the operational characteristics of different types of light sources are analysed. Further, possible procedures for measuring light sources under altered conditions are mentioned and the results of practical measurements on selected light sources are presented. The last part of the work deals with ways to decrease the influence of altered operating conditions on the operation of light sources.
Description
Citation
MARTIŠ, J. Světelné zdroje v extrémních provozních podmínkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Šunka, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Po formální i obsahové stránce je práce až na drobné nedostatky v pořádku. Prezentace studenta byla srozumitelná a student svoje výsledky prezentoval spíše méně, nicméně je hodnocen velmi pozitivně. Otázky oponenta byly odpovězeny bez zaváhání. Otázky v diskuzi byly rovněž bez problémů odpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO