Návrh a realizace klientské aplikace pro spolupráci s OPNET Modelerem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce „Návrh a realizace klientské aplikace pro spoluprácí s OPNET MODELEREM“ pojednává o snaze přiblížit klienta ke snadnější a kvalitnější komunikaci se serverem. Otevřít nové možnosti pro efektní práci v síti. Cílem práce je propojit dvě komunikační stanice, které budou spolu komunikovat. OPNET komunikuje s externím programem, který přesměruje data do síťové vrstvy. Práce popisuje jednotlivé kroky ve vytváření klientského modelu. Součástí práce je úvod do simulačního prostředí OPNET Modeler na který navazuje podrobný popis naprogramování externí aplikace.
The bachelor thesis „Design and realization of client application for cooperation with OPNET Modeler“ is about trying to bring a client to easier and better communication with the server. Open new opportunities for effective work in the network. Goal of this work is to interconnect two communication stations, which will together communivate. OPNET communicates with an external program which redirects the data to the network layer. The work describes the individual steps in creating a model client. Part of the work is introduction to the OPNET Modeler simulation environment, whereupon it is tied together a detailed desciption of programming of an external application.
Description
Citation
POLAK, M. Návrh a realizace klientské aplikace pro spolupráci s OPNET Modelerem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) Ing. Václav Křepelka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Václav Pfeifer, Ph.D. (člen) Ing. Michal Skořepa, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Otázky: Lze upravit aplikaci pro přenos pomocí TCP/IP? K čemu slouží callback funkce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO