Reproduktorová soustava s variabilní kmitočtovou výhybkou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá reproduktorovou soustavou středních rozměrů v uspořádání D´Appolito. Cílem této práce je návrh a vlastní realizace této reproduktorové soustavy, což zahrnuje výběr vhodných reproduktorů a jejich rozmístění na navrhnuté ozvučnici včetně návrhu variabilní výkonové (pasivní) výhybky. Text je rozdělen do několika kapitol, ve kterých jsou popisovány jednotlivé části návrhu. V první polovině je popsána stručně teorie základních principů funkce reproduktoru a konstrukce reproduktorových soustav, zejména dvoupásmových, a specifických vlastností reproduktorových soustav v uspořádání D´Appolito. Dále jsou popsány funkce reproduktorových výhybek používaných v reproduktorových soustavách a předpoklady pro jejich konstrukci. V druhé polovině je již popsána vlastní konstrukce ozvučnice a reproduktorové výhybky. V závěru jsou graficky znázorněny naměřené údaje kmitočtové charakteristiky a několik směrových charakteristik pro různé dělicí kmitočty.
This bachelor´s thesis deals with middle-sized loudspeaker system in D´Appolito configuration. The aim of this thesis is to design and to realize the loudspeaker system, which includes selection of suitable loudspeakers and their position in designed baffle including design of variable crossover frequency. The text is divided into a few sections, where are the points of this project described. In the first half there are briefly described basic principles of loudspeakers and design loudspeaker systems, especially 2-way loudspeakers, and specific properties of D´Appolito configuration. Then there are described principles of frequency crossovers used in loudspeaker systems and what is expected for their construction. In the second half, there is described realization of baffle itself and variable frequency crossover. Because this thesis concurs to semestral thesis, there is also a chapter about simulation. In the end there are diagrammatized the measured data of frequency and dispersion characteristics and a few dispersion characteristics for different crossing frequences.
Description
Citation
TOMÁŠEK, M. Reproduktorová soustava s variabilní kmitočtovou výhybkou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ladislav Káňa (místopředseda) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kouřil (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO