Malý fotovoltaický systém

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Náplní této práce je problematika využití sluneční energie pro výrobu elektrické energie se zaměřením na fotovoltaiku. Nejprve je zde popsán princip funkce a struktura fotovoltaických článků. Dále jsou představeny typy článků, které jsou v dnešní době používány a možnosti zvýšení produkce elektrické energie z fotovoltaických panelů. Následně jsou uvedeny možnosti připojení fotovoltaického systému do rozvodné sítě. V závěru práce je navržen malý fotovoltaický systém pro rodinný dům včetně ekonomického zhodnocení.
The aim of this work is utilization of solar energy for electrical energy production focusing on photovoltaics. First, the principle, function and structure of photovoltaic cells is described. Then the current types of cells are introduced, followed by possibilities on how to increase the production of electrical energy from photovoltaic modules. Subsequently the connection methods between the photovoltaic systems and the network are discussed. The thesis is concluded by a design of a small scale photovoltaic system for a family house including an economic evaluation.
Description
Citation
VAĽOČÍK, J. Malý fotovoltaický systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Martinec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO