Zapojení kondenzátorového mikrofonu s využitím FM modulace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V bakalářské práci se zabývám vlastnostmi elektrostatických měničů. Dále jsem popsal teoretické poznatky z okruhu FM modulací a rozladitelných krystalových oscilátorů. Pokusil jsem se navrhnout koncepci zapojení kondenzátorového mikrofonu ve frekvenčním zapojení pomocí krystalového oscilátoru, jehož součástí byl elektrostatický měnič, jakožto prvek představující proměnnou kapacitu. Tím jsem se pokusil o vytvoření modulátoru, jehož modulace záležela na aktuální změně kapacity elektrostatického měniče. Dále jsem se zabýval demodulací takto vytvořeného vysokofrekvenčního signálu pomocí demodulátoru TDA7000 a taktéž i vlastním nastavováním integrovaného obvodu
In bachelor's thesis I was interested in quality of the electrostatic transducer. I have described a theoretic pieces of knowledges in parts of FM modulations and the variables crystals oscillators. I have tried to propose a conception of the condenser mikrophone in the high-frequency circuit where one of the main part was the crystal oscillator, which part was the capacitor transducer, in capacity element representative uncertain capacities. By this way I have tried to create the modulator, whose modulation depend on the actual changes of capacities in the electrostatic changers. Finally I have interested in the demodulation in this way of creating the HF signal by the help of detection unit TDA7000 and likewise setup of integrated circuit.
Description
Citation
LAPÁČEK, P. Zapojení kondenzátorového mikrofonu s využitím FM modulace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) Ing. Ladislav Káňa (místopředseda) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kouřil (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO