Návrh lineárního oscilačního pohonu s vnitřním buzením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem lineárního oscilačního pohonu s vnitřním buzením. Je zde uveden průzkum oblasti lineárních pohonů a také oblasti patentů, které se zabývajících touto problematikou. V této práci je navržena konkrétní koncepce lineárního oscilačního pohonu s vnitřním buzením, na které je simulačně ověřeno dynamické chování a pro kterou je také navrženo řízení. Cílem je navrhnout lineární oscilační pohon s vnitřním buzením, který by splňoval zadané vstupní parametry.
This thesis deals with design of linear internal excitation drive with oscillative motion. Here is shown the survey area of linear drives, as well as the field of patents which are involved in this issue. This work is proposed specific conception of linear internal excitation drive with oscillative motion which is verified by simulation of dynamic behavior and for which is also proposed a control. Design of linear internal excitation drive with oscillative motion, that meet the specified input parameters is a goal of this thesis.
Description
Citation
KRAMÁŘ, O. Návrh lineárního oscilačního pohonu s vnitřním buzením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) prof. Ing. Ctirad Kratochvíl, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Přikryl, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen) RNDr. Vladimír Opluštil (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student ve své prezentaci představil diplomovou práci. Odborná komise po přečtení posudků vedoucího a oponenta DP položila doplňující otázky. Student reagoval na dotazy a komise ji ohodnotila dobré
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO