Statistické metody pro vyhodnocování senzorických dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
\par Tématem této diplomové práce je statistické vyhodnocování dat získaných při senzorické analýze potravin. Přináší výběr vhodných statistických testů, jejich podrobnou analýzu a~srovnání dle průběhu jednotlivých silofunkcí pro dané parametry. Důležitou součástí práce je naprogramování uživatelské aplikace přímo určené ke zpracování senzorických dat.
\par The thesis deals with the statistical evaluation of data gained by the sensory analysis of the foodstuff. It brings a selection of the suitable statistical tests, a detailed analysis of these tests and their comparision based on the particular power functions for given parameters. As an important part of the thesis, there is a creating of custom software for the evaluating of sensorial data.
Description
Citation
KOZIELOVÁ, M. Statistické metody pro vyhodnocování senzorických dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Ivana Horová, CSc. (předseda) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Bohumil Maroš, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Čermák, CSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Michálek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO