Aplikační možnosti termovize v elektrotechnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá bezdotykovým měřením teploty, jeho principy a rozdělením. Je zaměřena především na termovizi. Dále je zde proveden popis termokamery SH-68 / HY- 6800, popsána její funkce a vybavení. K projektu je zpracován stručný manuál s důležitými informacemi pro měření a s příkladem jednoduchého měření rozepsaného do několika kroků. Další část je zaměřena na současné využití termovize. Poslední část je věnována měření oteplení proudovodné dráhy VN odpínače termokamerou a jeho porovnání s dotykovou metodou měření teploty.
This work deals with contactless measurement of a temperature, its principles and types. Above all, it is aimed mainly on thermovision. Infrared camera SH-68 / HY-6800 is presented and its functions are described. Brief instruction manual together with important information on a measurement is also presented. An example of a simple measurement, which is itemized to several steps, is worked up in the framework of the project. The last part of the project is devoted to the thermovision applications in a general practice. Temperature rise of a part of high voltage diconnector was measured by IR camera and compared to the contact method of the temperature measurement.
Description
Citation
STRMEŇ, M. Aplikační možnosti termovize v elektrotechnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (místopředseda) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "Aplikační možnosti termovize v elektrotechnice". V průběhu obhajoby student popsal možnosti měření pomocí termovize avsamotné měření odpínače. Po obhajobě student odpověděl kvalifikovaně na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO