Ovládací rozhraní CNC frézky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a stavbou portálové CNC frézky určené primárně pro obrábění součástí z lehkých kovů a jejich slitin. V tomto dokumentu je popsán výběr mechanických komponent, návrh rámu frézky a průběh její stavby, návrh a stavba USB interpolační jednotky a vytvořený ovládací software.
This project deals with portal-type CNC milling machine design and construction. CNC milling machine should be able to machining light metals and alloys. This document contains description of mechanical components selection, machine frame design and building, design and construction of USB motion control unit and also contains control software description and user manual.
Description
Citation
MITÁŠ, D. Ovládací rozhraní CNC frézky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. František Urban, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Jakovenko, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jaromír Brzobohatý, CSc. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíly a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta a členů komise u obhajoby. Položené otázky: Proč bylo tolik úsilí věnováno mechanické části zařízení, i když to zadání nevyžadovalo? Byla provedena rozvaha možností, např. předělat ovládání staršího stroje, který může být mechanicky v provozuschopném stavu a byl vyřazen kvůli elektronice? Které plánované ovládací funkce měly být zajištěny? Byl proveden rozbor potřebných funkcí? Bylo plnění funkcí podrobeno analýze možných rizik a přijetí opatření jejich předejití? Pokud nebylo provedeno, proč? V čem jiné, lepší či přínosnější je předkládané řešení oproti řešením používanými komerčně dostupnými CNC zařízeními? K čemu slouží záložní zdroj uvedený v blokovém schématu? Jaké přesnosti dosahuje realizované zařízení? Čerpal jste informace i z jiných zdrojů než z CNC fóra?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO