Bezpečnost databází MSSQL

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je rozebrat problematiku bezpečnosti dat v rámci databází MSSQL 2005, 2008, 2008 R2 a 2012, kryptografickým algoritmům, šifrováním, zabezpečením databáze, sledováním výkonu databáze a nástrojům pro správu a analýzu dat. V práci jsou rozebrány bezpečnostní rizika, možnosti řešení jednotlivých rizik a optimální návrh varianty z hlediska zabezpečení/výkon.
The aim of bachelor thesis is to discuss issues of data security within the databases MSSQL 2005, 2008, 2008 and 2012 R2, cryptographic algorithms, encryption, database security database performance monitoring and management tools and data analysis.The thesis contains analyzed the security risks, possible solutions for each risk and the optimal design options in terms of security / performance.
Description
Citation
PYSZKO, P. Bezpečnost databází MSSQL [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Vysvětlete co je to normalizace databáze a jaké jsou její formy. Jaký může mít vliv použití/nepoužití normalizace na testování výkonu při dotazech SELECT, INSERT a DELETE? Vysvětlete, jak je možné, že v grafu 9.1 INSERT u MS SQL 2008 vykazuje lepší výsledky než u MS SQL 2012, když předtím tvrdíte, že typ varbinary je rychlejší na zpracování než varchar? Jak je možno vědět, že není potřeba porovnat i různé verze při lokálním i vzdáleném přístupu? Proč je navrhnuto vymazání tabulky jako způsob optimalizace? Které je rychlejší, varchar nebo varbinary? Jak funguje převod při zadávání? Používá se jenom jeden typ šifrování? Jaké jsou rozdíly v jednotlivých šifrováních?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO