Datový standard zdravotnických informačních systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se v první části zabývá národním zdravotnickým datovým standardem České republiky DaSta. Popisuje tento standard a porovnává ho se zahraničním standardem HL7. V další části se zabývá zabezpečením datové elektronické komunikace mezi jednotlivými zdravotnickými zařízeními v Internetu. Poslední část se věnuje přístupu do nemocničního informačního systému CLINICOM ve výukové instalaci a zdravotnickým registrům. Následuje realizace přístupu do databáze CLINICOMu pomocí CSP pro zobrazení diagnóz a hlášení do Národního registru hospitalizovaných. Na závěr je diskutována funkčnost navržené aplikace.
This magister's project deals with national data standard of Czech republic DaSta. First part describes this standard and its compare to foreign standard HL7. Next part of this project deals with security of the data electronic communication between health facilities in Internet. Last part applies to acces to medical information system CLINICOM in educational instalation and health registers followed by implementation of database CLINICOM via CSP for display diagnosis and for reports to the Nation Medicine Registry of Inpatients. Lastly program utilities are discussed.
Description
Citation
SEDLÁČKOVÁ, E. Datový standard zdravotnických informačních systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Blaha, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO