Elektrochemické a matematické studium interakcí selenu s biologicky aktivními thioly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Proteiny s thiolovými skupinami interagují s ionty kovů v organismu. Udržují jejich homeostázu, účastní se buněčné signalizace, chrání buňku před účinky toxických kovů a detoxikují je. Tato práce je zaměřena na proteiny s thiolovými skupinami glutathionu a metalothioneinu a jejich účinky na selen. Metoda studia je elektrochemická.
Proteins with thiol groups interact with metal ions in the human body. They maintain their homeostasis, participate in cell signaling, protect the cell against the effects of toxic metals and detoxify them. This work is focused on proteins with thiol groups glutathione and metallothionein and their effects on selenium. The method of study is electrochemical.
Description
Citation
SLAVÍK, J. Elektrochemické a matematické studium interakcí selenu s biologicky aktivními thioly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Provazník položil otázku: jaká je velikost použitého fragmentu MT? Doc. Babula položil otázku: co znamená hodnota "velikost píku"? Jaký je princip Brdičkovy reakce? Doc. Baštinec položil otázku: popište matematické studium vaší práce. Doc. Babula položil otázku: co má společné polarografie s Brdičkovou reakci? Student obhájil diplomovou práci s výhradami
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO