Optimalizační metoda TRUST pro registraci medicínských obrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací pro registraci medicínských obrazů. Základem bylo seznámit se s registrací obrazů a důkladně prostudovat jednotlivé globální optimalizační metody, zvláště optimalizační metodu TRUST. Na základě teoretických poznatků bylo možné přejít k návrhu optimalizační metody založené na metodě TRUST pro registraci medicínských obrazů a k následné realizaci v programovacím prostředí Matlab. Vytvořený algoritmus je otestován na testovacích datech a srovnán s dalšími optimalizačními metodami jako je Simulované žíhání.
The aim of the thesis is optimization for a medical images registration. The basis is to acquaint with the images registration and to peruse component global optimization methods, especially an optimization method TRUST. After theoretic knowledge it is possible to proceed to a suggestion of an optimization method based on the TRUST method and to realize in the program setting MATLAB. Created algorithms has been tested on test data and compared with other optimization methods as Simulated annealing.
Description
Citation
PERNICOVÁ, L. Optimalizační metoda TRUST pro registraci medicínských obrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-07
Defence
Studentka prezentovala výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta práce. Otázka oponenta byla zodpovězena. Do diskuse se zapojil doc. Kozumplík: Jsou u této metody použity populace jedinců? Ing. Maděránková se zeptala na popis os u grafu a tabulky v prezentaci. Doc. Kolář se zeptal na omezení implementace metody TRUST. Studentka odpověděla otázky komise. Studentka obhájila diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO